Gekiemd Rogge
search
add_circle

EAN: {{ chosen.eancode }}

Gekiemde granen: wat zijn het?Gekiemde granen: je hebt er ongetwijfeld al weleens iets over gehoord. In deze blog doen we voor jou uit de doeken wat het precies zijn en gaan we dieper in op de mogelijke voordelen van gekiemde granen in jouw dagelijks brood.

 

Wat zijn gekiemde granen?

 

Granen die we doorgaans eten en verwerkt zijn in ons brood, zijn nog niet volgroeid. Gekiemde granen zijn daarentegen granen die het groeiproces wel reeds gestart zijn. De graankorrel is namelijk ‘wakker geschud’ en begonnen met de groei en ontwikkeling tot een nieuw plantje.

 

Waarom gekiemde granen?

 

Een graankorrel bevat belangrijke nutriënten zoals vitaminen en mineralen. Tijdens het kiemen van de graankorrel komen deze nutriënten beschikbaar voor het plantje dat aan het groeien is. Ook de enzymen die ervoor zorgen dat de graankorrel makkelijk verteerbaar is, worden tijdens het kiemproces geactiveerd.

De liefhebbers van kiembrood beweren daarom dat gekiemde granen enkele belangrijke nutritionele voordelen hebben. Zo schijnen gekiemde granen een verhoogd vitaminen- en mineralengehalte te hebben en zijn ze mogelijk makkelijker verteerbaar.

 

Wat is kiembrood?

 

Kiembrood bevat – zoals de naam al doet uitschijnen – granen die al gekiemd zijn. Traditioneel wordt kiembrood gemaakt van droge tarwe. Al zijn er ook kiembroden waarin andere graansoorten dan tarwe verwerkt zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan bekende graansoorten zoals spelt, rogge en gerst.


BRON: Gekiemde granen: wat zijn het? (bakkersvlaanderen.be) 

Gekiemd Rogge

{{ chosen.list_price | formatEuro }} {{ chosen.sale_price | formatEuro }}

Verkocht per stuk

Kies {{ variant_type_name }}:

arrow_drop_down
  • {{ error_message }}
arrow_drop_down
arrow_drop_down
Betaalwijze:

Verzending (Gratis vanaf {{ chosen_shippingoption.free_delivery | formatEuro }}):

Verzending

Gratis {{ chosen_shippingoption.price | formatEuro }}

Totaal:

{{ total | formatEuro }}

Gekiemd Rogge is niet meer in voorraad

Prijs op aanvraag

Vul hier jouw e-mailadres in en ontvang een voorstel voor Gekiemd Rogge.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x