EAN: {{ chosen.eancode }}
Gekiemde granen: wat zijn het?
Wat zijn gekiemde granen?
Granen die we doorgaans eten en verwerkt zijn in ons brood, zijn nog niet volgroeid. Gekiemde granen zijn daarentegen granen die het groeiproces wel reeds gestart zijn. De graankorrel is namelijk ‘wakker geschud’ en begonnen met de groei en ontwikkeling tot een nieuw plantje.
Waarom gekiemde granen?
Een graankorrel bevat belangrijke nutriënten zoals vitaminen en mineralen. Tijdens het kiemen van de graankorrel komen deze nutriënten beschikbaar voor het plantje dat aan het groeien is. Ook de enzymen die ervoor zorgen dat de graankorrel makkelijk verteerbaar is, worden tijdens het kiemproces geactiveerd.
De liefhebbers van kiembrood beweren daarom dat gekiemde granen enkele belangrijke nutritionele voordelen hebben. Zo schijnen gekiemde granen een verhoogd vitaminen- en mineralengehalte te hebben en zijn ze mogelijk makkelijker verteerbaar.
Wat is kiembrood?
Kiembrood bevat – zoals de naam al doet uitschijnen – granen die al gekiemd zijn. Traditioneel wordt kiembrood gemaakt van droge tarwe. Al zijn er ook kiembroden waarin andere graansoorten dan tarwe verwerkt zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan bekende graansoorten zoals spelt, rogge en gerst.
Gekiemd Rogge
Verkocht per stuk
Kies {{ variant_type_name }}:
Gekiemd Rogge is niet meer in voorraad
Prijs op aanvraag
Vul hier jouw e-mailadres in en ontvang een voorstel voor Gekiemd Rogge.